fredag 17. april 2015

Skammarens dotter

Denne gangen har jeg valgt å lese boka "Skammarens dotter" som er skrevet av Lene Kaaberbøl, og teksten står på nynorsk. Boka er del av en bokserie kalt "Skammerserien" som består av 4 bøker. Denne boka er den første i serien. Boka ble originalt skrevet på dansk, men er oversatt til nynorsk av Øystein Rosse. Boka ble gitt ut i Norge av Det Norske Samlaget i 2003.

Jeg valgte denne boka fordi den var på nynorsk, og fordi den så spennende ut. Hovedpersonen i boka er Dina, som da er skammerens datter. Dina er ti år gammel, og hun har øyne som gjør at de som ser inn i dem, automatisk skammer seg over ting de har gjort i livet. Dette har hun arvet fra moren sin, altså "skammeren". Moren til Dina arbeider med å avsløre forbrytere for politiet, og det gjør hun ved å se inn i øynene til den mistenkte. Det er få mennesker i byen de bor i som tør å se på Dina, og ikke mange vil leke med henne.

Dina er hovedpersonen, og Dina har en bror som heter Davin. Davin er 15 år. De har også en lillesøster som heter Melli. Moren til søskenparet heter Melussina, og er altså skammeren.

Jeg har ikke lest så veldig langt enda, men vil skrive mer om handlingen, andre karakterer, og min mening om boka i senere blogginnlegg.

1 kommentar:

  1. Fint at du sier litt om bokvalget og hva slags bok dette er. Litt hører vi om hovedpersonen, så får du heller si mer om handlinga og andre karakterer senere når du har fått lest mer. Med så spesielle øyne som hovedpersonen har, bør det bli spennende for deg å lese videre.

    SvarSlett